2min

Tags in dit artikel

, , , ,

WhatsApp komt met nieuwe abonnementsvormen waarbij het mogelijk wordt om een abonnement af te sluiten voor meerdere jaren. Gebruikers die zo’n abonnement nemen krijgen korting.

Gebruikers van WhatsApp op elk platform kunnen, zoals voor de nieuwe abonnementsvormen ook al het geval was, de chatdienst het eerste jaar gratis uitproberen. Daarna zullen zij moeten verlengen. Dit kon altijd maar voor één jaar tegen een bedrag van 89 eurocent, maar nu is het ook mogelijk te verlengen voor 3 jaar tegen een bedrag van 2,40 euro of voor 5 jaar tegen een bedrag van 3,34 euro. Respectievelijk krijgen gebruikers dan 10 en 25 procent korting per jaar.

De situatie op de iPhone is iets anders. Op dat platform krijgen gebruikers voor een eenmalige betaling van 89 eurocent een levenslange licentie. WhatsApp wil de abonnementen en prijzen op alle platformen gelijk trekken, dus op de iPhone zullen nieuwe gebruikers ook een abonnement moeten nemen. Huidige gebruikers hebben van deze wijziging echter geen last: zij zullen gewoon hun levenslange licentie houden.

Brian Action, CEO van WhatsApp, laat weten dat deze nieuwe abonnementsduur wordt geïntroduceerd om het betalen eenvoudiger te maken. "Door het aanbieden van drie- en vijfjarige abonnementen kunnen mensen in één keer betalen en het daarna voor lange tijd vergeten", zo vertelt hij tegenover Whatsappen.nl.

Overigens betalen veel gebruikers überhaupt niet voor WhatsApp, omdat de proefperiode bij een groot aantal accounts gratis is verlengd tot 2014.

De nieuwe abonnementsvormen zijn al ingevoerd in de Android-versie van WhatsApp. Wanneer de nieuwe abonnementen ook voor de andere platformen worden ingevoerd, is nog niet duidelijk.

Update 16:40: situatie WhatsApp op iPhone verduidelijkt.