1 min

Unreal Engine 4 zal niet werken op Wii U, zo heeft medeoprichter van Epic Games, Mark Rein, bekendgemaakt. DICE richt zich met Frostbite 3 ook op next-gen consoles en zal de Wii U niet ondersteunen.

Op de Unreal Engine-presentatie op de Game Developer Conference 2013 stelde iemand de vraag of de Unreal Engine 4 ook op de Wii U zal werken. "Ik vind het lachwekkend…", zo reageert Rein. Hij legt uit dat de engine voor de next-genconsoles is bedoeld en niet voor PlayStation 3, Xbox 360 of Nintendo Wii U.

Toch is het wel mogelijk om software gemaakt met de engine te porten naar de console. "Als een developer het zou willen, kan deze een Unreal Engine-game pakken en op de Wii U zetten", zo vertelt Rein. De Unreal Engine 3 draait erg goed op de nieuwste console van Nintendo.

DICE, de ontwikkelaar van Battelefield 4, laat weten zich met de ontwikkeling van de Frostbite 3-engine vooral op de pc, de huidige consoles en next-genplatformen te richten. De Wii U-console valt echter buiten de boot, omdat "het ontwikkeltijd kost", zo laat DICE op de GDC weten. Tussen de regels door valt te lezen dat DICE dit doet vanwege de verminderde kracht van de console.

Deze beslissing betekent dat de volgende Mass Effect-game, Dragon Age 3: Inquisition en dus ook Battlefield 4 niet op de Wii U zullen verschijnen.