Electronic Arts heeft tegenover Kotaku aangegeven dat het geen spellen voor de Nintendo Wii U in de ontwikkeling heeft. EA heeft enige tijd games uitgegeven voor Nintendo’s console, maar ziet daar nu waarschijnlijk geen brood meer in.

"We hebben geen games voor de Nintendo Wii U in ontwikkeling," antwoord woordvoerder Jeff Brown desgevraagd aan Kotaku. De beslissing van Electronic Arts komt niet als een donderslag bij heldere hemel, Nintendo heeft grote moeite om de Wii U aan de consument te slijten. Waar de consument de originele Wii direct omarmde vanwege een revolutionaire controller, doet de Wii U het beduidend minder.

Tijdens de E3 in 2011 kondigde Electronic Arts nog een ongekende samenwerking aan, maar daar blijkt twee jaar later niet veel meer van over te zijn. Ook bij EA is niet alles zoals het hoort te zijn; het bedrijf moet in korte tijd bijna duizend werknemers de deur wijzen en zag bovendien zijn CEO vertrekken vanwege slechte financiële resultaten.

EA kan in de toekomst de ontwikkeling voor de Wii U weer oppakken, mocht de console toch een succes blijken. Echter, Nintendo zal het gemis van deze partner ongetwijfeld voelen, het einde van Sega’s Dreamcast wordt door velen bijvoorbeeld toegeschreven aan EA’s keuze om geen sportgames voor de spelcomputer te ontwikkelen.

EA is verantwoordelijk voor grote titels als FIFA en Battlefield.