1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Electronic Arts heeft moeite met communiceren, zo blijkt uit de laatste uitspraken van hun hoofd financiën Blake Jorgensen. Het bedrijf zou, ondanks eerdere uitspraken, toch games ontwikkelen voor de Wii U van Nintendo, maar wel veel minder dan voor de consoles van concurrenten Sony en Microsoft.

Afgelopen week was het EA’s woordvoerder Jeff Brown die verklaarde dat de uitgever geen games voor de Wii U in ontwikkeling heeft. CFO Jorgensen denkt daar echter anders over, als we zijn uitspraken volgens Polygon tijdens de Stifel Nicolaus 2013-conferentie mogen geloven.

Een aanwezige vroeg Jorgensen welke console de volgende generatie gaat leiden, waarop hij antwoordde dat niet de uitgevers, maar de consumenten dat bepalen. "Ik denk dat Nintento’s zaken zich richten op een uitbreiding van hun laatste console," zegt Jorgensen. "We bouwen titels voor de Nintendo-console, maar lang niet zoveel als voor de PlayStation of Xbox."

EA doet in ieder geval weinig moeite om de relatie met Nintendo op peil te houden. Van de eerder aangekondigde grootse samenwerking bleef weinig over toen bleek dat de spelcomputer onder verwachting werd ontvangen. Titels als Battlefield 4 zijn geschrapt voor de console, wat EA nou uiteindelijk nog gaat uitbrengen voor de Wii U is onduidelijk.