1 min

Google’s digitale persoonlijke assistent Google Now lijkt op redelijk korte termijn naar de desktop te komen, met de introductie van de software in een nieuwe versie van Chrome Canary, een ontwikkelversie van de Chrome-browser. Google Now is nog niet functioneel, maar een opmars vanuit mobiele platforms lijkt al onvermijdelijk.

Google Now is nu alleen beschikbaar op Android-apparaten, maar de nieuwste Chrome-build voor Windows ondersteunt de software, dat vertelt een optionele flag-update in de Chrome Canary-browser. De experimentele functie is nog niet in werking gesteld, maar het bestaan lijkt definitief bevestigd.

Al eerder werd bekend dat Google de Chrome OS-notificatiefunctie gaat integreren met Google Now. De Rich Notifications-optie staat in de nieuwste browserbuild al standaard ingeschakeld. Voorheen voorzag de functie alleen in updates vanuit Gmail en Google Drive, maar binnenkort kan ook Google Now berichten plaatsen in die lijst.

Nu Google Now zich heeft laten zien in de Canary-build, is het een kwestie van tijd voordat de software een weg heeft gebaand door het ontwikkelaarsplatform en de bèta-build, om hopelijk binnen een paar maanden klaar te zijn voor de massa.