1 min

Sony kwam in 2011 met haar eigen officiële PlayStation-smartphone, de Xperia Play. Nu komt HTC mogelijk als één van de eerste bedrijven naast Sony met een PlayStation gecertificeerde smartphone.

De aankondiging van het toestel wordt verwacht tijdens het Mobile World Congress in Barcelona en zou dit jaar nog moeten verschijnen. HTC zou een overeenkomst hebben gesloten met Sony om zowel smartphones als tablets met PlayStation certificering uit te brengen. Waarmee gaming op mobiele apparaten zeker een grote stap voorwaarts kan gaan maken.

Sony zou met het uitbreiden van het PlayStation-label naar veel meer Android-smartphones en tablets meer grip willen krijgen op de mobiele gamingmarkt. De Xperia Play viel op door de uitschuifbare gamepad met de vier pijltjestoetsen en originele playstation knoppen en was het mogelijk om klassieke PSOne games te spelen.

HTC heeft in een reactie vooralsnog aangegeven niet te reageren op speculaties en geruchten. Binnen enkele weken zal de Mobile World Congres mogelijk meer duidelijkheid geven.