‘Office voor Android en iOS pas eind 2014’

Geruchten over de komst van de Office-suite naar mobiele platforms als Android en iOS gaan al geruime tijd, maar nog zonder concrete uitspraken van Microsoft zelf. Recentelijk werd nog aangenomen dat Microsoft in 2013 met Office voor Android en iOS zou komen, het lijkt er echter op dat het softwarepakket voorlopig ook nog geen overstap zal maken. Pas in oktober volgend jaar zou het pakket voor de mobiele platforms van de concurrentie worden uitgebracht.

Windows Phone en Windows RT zijn voorzien van eigen versies van Office, maar de concurrentie blijft achter. Mary Jo Foley van ZDNet ontving van een anonieme bron een interne roadmap voor de ontwikkeling van Office en daaruit blijkt dat de mobiele versies pas over anderhalf jaar het levenslicht zullen zien.

Diezelfde roadmap vermeldt ook andere zaken, zo heeft Microsoft ook geen haast met de veelgevraagde uitgave van Outlook voor Windows RT. De mailcliënt zou eveneens pas over anderhalf jaar verschijnen. In oktober 2013 kunnen we wel Word-, Excel- en PowerPoint-apps verwachten in de Modern UI-stijl voor Windows 8. Volgend jaar april wil Microsoft een nieuwe versie van Office voor Mac OS X, Windows RT, Windows Phone en Perceptive Pixel-monitoren uitgeven.

Microsoft heeft desgevraagd niet inhoudelijk gereageerd op het uitlekken van de roadmap.

Bron:ZDNet