1 min

Het lijkt erop dat Microsoft een wat ongebruikelijke strategie volgt met de uitrol van de Office-software die bedoeld is voor gebruik met systemen met een touchscreen. De iOS-versie van Office is inmiddels al enkele maanden beschikbaar en de Android-variant zou volgen. Windows-gebruikers blijven desondanks nog lange tijd in de kou staan.

Volgens de bronnen van de doorgaans welingelichte Mary Jo Foley zal Microsoft eerst een Android-versie van Office uitbrengen. De softwaregigant bracht eerder al de iPad-versie uit, mogelijk om te benadrukken dat het bedrijf groter is dan alleen Windows.

Diezelfde gedachtegang lijkt gevolgd te worden indien ook Android een voorkeursbehandeling krijgt. Ook heeft CEO Satya Nadella bij de lancering van Office voor de iPad aangegeven dat Microsoft moet denken aan het aantal mensen dat het kan bedienen. Het aantal gebruikers met een tablet overstijgt het aantal mensen met een Windows-apparaat dat over een touchscreen beschikt.

In eerste instantie werd de aanraakgevoelige variant van Office verwacht in de herfst van 2014, maar nu gaan er geluiden dat de lancering naar begin 2015 is teruggeduwd. Volgens Foley zal de Android-versie daarom eerder zijn, deze wordt nog steeds voor het einde van 2014 verwacht.

Microsoft heeft niet gereageerd op de beweringen.