Twitter Music is nog niet officieel beschikbaar, maar er wordt steeds meer duidelijk over de dienst. Nu blijkt dat Twitter Music integreert met Spotify, Rdio, iTunes, Soundcloud, Vevo en YouTube.

Youssef Sarhan ontdekte dat de service een webinterface heeft en een speciale app. Daarnaast kwam hij achter de ondersteunde diensten door in het CSS-bestand van de inlogpagina op music.twitter.com te kijken. Hierin zijn verwijzingen opgenomen naar bovengenoemde diensten. Waarschijnlijk kunnen uit deze diensten afspeellijsten worden geïmporteerd.

Andere opmerkelijke functies die uit de opmaak van de website gehaald kunnen worden zijn artiestbiografieën, de mogelijkheid om tweets op te stellen vanuit de muziekapp, de mogelijkheid om gebruikers, hitlijsten en shows te volgen en om individuele nummers te kopen. Verder zijn al twee elementen van de website uitgelekt, die je hieronder kunt zien.

De Twitter Music-service die mogelijk dit weekend al gelanceerd wordt, komt waarschijnlijk voort uit de overname vorige maand door Twitter van We Are Hunted, een dienst waarmee muziek ontdekt kan worden. We Are Hunted werd in 2007 in Australië opgericht en heeft sinds de overname zijn werkzaamheden gestaakt om voor een project van Twitter aan de slag te gaan.