2min

Er zijn verschillende zaken die er op wijzen dat Twitter bezig is met de ontwikkeling van een muziekdienst en mogelijk komt die zelfs weldra online. Twitter Music zal volgens All Things D al op vrijdag of in het komende weekend beschikbaar komen.

Al enige tijd gaan er geruchten over een muziekdienst van Twitter. Dat de microblogdienst onlangs We Are Hunted heeft overgenomen is een andere aanwijzing. We Are Hunted was een website waarmee gebruikers nieuwe muziek konden ontdekken. De website ging onlangs offline en de medewerkers hebben bevestigd dat deze ook niet meer terug zal keren, omdat ze nu werkzaam zijn bij Twitter. De medewerkers werken aan een nog niet aangekondigd project.

Wat Twitter precies gaat lanceren is nog altijd onduidelijk. Het lijkt er op dat een dienst wordt ontwikkeld waarbij muziek aangeraden wordt met streamingmogelijkheid vanaf SoundCloud. Dat er überhaupt iets in ontwikkeling is lijkt ook geen geheim meer, zo plaatste de Amerikaanse presentator Ryan Seacrest een tweet waaruit bleek dat hij al de beschikking heeft over Twitter Music.

Volgens All Things D zal de dienst niet alleen aan SoundCloud verbonden worden, maar worden ook iTunes en Vevo gebruikt voor het voorzien van previews en videoclips. Wanneer naar music.twitter.com wordt gesurft verschijnt een pagina met een #music-tag en een inlogknop, de inlogprocedure lijkt echter nog niet werkzaam.

De komende dagen komen we ongetwijfeld meer te weten, een lancering lijkt aanstaande.