1 min

Twitter Music zal een jaar na de lancering alweer de deuren sluiten, dat maakte Twitter voor het weekend bekend. De dienst kende een goede lancering, maar raakte daarna al gauw in de vergetelheid.

De markt voor muziekstreamingdiensten is allesbehalve onverzadigd. In onze regio is Spotify een grote speler, maar wereldwijd zijn er alternatieven van vele partijen zoals Apple, Beats Audio, Deezer, Google, Microsoft, Pandora, Rdio, enzovoorts. Twitter Music betrad de markt in april 2013 en bleek zich niet te kunnen nestelen tussen al deze alternatieven.

Het is momenteel al niet meer mogelijk om de Twitter Music-applicatie te downloaden vanuit de App Store, op 18 april wordt de functionaliteit uitgeschakeld. Een Android-versie, die wel werd beloofd, heeft nooit het levenslicht gezien. Ook de dienst zelf is via de website al niet meer te gebruiken, er worden alternatieven zoals iTunes Radio, Rdio, Spotify en Vine aangeboden.

Het sluiten van de dienst heeft ongetwijfeld te maken met een te laag aantal gebruikers. De bedoeling van Twitter Music was om gebruikers nieuwe muziek te laten ontdekken.