De Nederlandse startup Appmachine is live gegaan, het bedrijf biedt een gelijknamig platform met de mogelijkheid om mobiele apps te bouwen zonder enige programmeerkennis. Het nieuwe platform verkeert nog wel in bètafase, maar er kunnen al wel apps worden gebouwd.

Er heeft inmiddels al een gesloten bèta plaatsgevonden, waar 19.000 gebruikers van over de hele wereld de nieuwe dienst hebben uitgeprobeerd. Het idee van Appmachine is simpel, iedereen kan een app bouwen, daartoe behoren ook mensen die niet beschikken over enige programmeerkennis. Het verdienmodel zit in de publicatie van de app naar de App Store van Apple of de Play Store van Google, per publicatie dient 400 euro betaald te worden. De apps die worden opgeleverd, zijn overigens native apps.

Door middel van het aanmaken van een account kan iedereen een app bouwen, het systeem werkt met bouwstenen waarbij de mogelijkheden van een app kunnen worden uitgebreid. In totaal zijn er op dit moment 20 blokken beschikbaar. Zo zijn er blokken voor nieuws, producten, sociale media en foto’s. Zo maakten het Amsterdam Dance Event en DJ Armin van Buuren al een app via AppMachine.

De startup AppMachine bestaat inmiddels al twee jaar, zolang wordt er ook al aan het platform gewerkt. In totaal heeft AppMachine 18 ontwikkelaars in dienst om het platform uit te bouwen.