1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Android Police heeft Google’s potentiële plannen blootgelegd voor een real-time sociaal mobiel multiplayer gamecentrum. Het concept kwam aan het licht nadat Google per ongeluk het complete Play Store diensten-aanbod meestuurde met een Glass-applicatie.

Het lek bevat broncode voor een met de Play Store geïntegreerde multiplayer gamingdienst, waar vooralsnog geen interface van zichtbaar is. Het ontleden van de Glass-applicatie onthulde een ‘games’ folder, die verschillende componenten van de nog onbekende dienst naar voren schuift.

Zo is er een realtime multiplayer-sectie, waar schiet-, race- en vecht-games onder vallen. Een Turn-Based multiplayer-deel suggereert de ondersteuning voor bordspelletjes, die zoals Wordfued na het sluiten van de app gespeeld kunnen worden door een tegenstander. Daarnaast is er ruimte voor ingame-chat, achievements, leaderboards, uitnodigingen voor vrienden en lobby’s om je te verzamelen en organiseren.

Het project is waarschijnlijk niet bedoeld voor Glass, ondanks de levering in een Glass-applicatie. Het apparaat ondersteunt namelijk geen complexe Android-applicaties. Daarnaast stuurt Google volgens Android Police altijd de Google Play-diensten als één geheel, zodat de ontwikkelaar relevante onderdelen kan selecteren.

Android Police is ervan overtuigd dat de game-integratie bijna klaar is voor het grote publiek. Google heeft hier nog met geen woord over gerept, maar wellicht staat dat volgende maand op het programma voor de Google I/O-beurs.