1 min

Microsoft bevestigt een speciaal Xbox-evenement op het hoofdkantoor in Redmond, komende maand op 21 mei. Naar verwachting zal de nieuwe Xbox voor de kerst in de winkels liggen, vergezeld door Sony’s PlayStation 4.

Microsoft toont in hun eigen woorden "de volgende generatie" van spelcomputers over een kleine maand aan de wereld. Op 21 mei krijgen we een eerste indruk van wat die volgende generatie gaat voorstellen. De complete presentatie vindt naar verwachting pas in juni plaats op de E3. Het gerucht van de introductiedatum is in ieder geval bevestigd, dit is overigens wel hetzelfde gerucht dat een dure verkoopprijs voorspelt.

Bezorgde geruchten claimen daarbij dat de nieuwe Xbox altijd-online zal zijn, waarbij een internetverbinding verplicht is om te kunnen spelen. Daarover is echter nog niets zeker.

De verkoop van console-games struikelde vorig jaar opnieuw, met een stevige krimp van 32 procent. Oorzaak wordt gezocht in de toename van sociale games en gamen op mobiele apparaten. Volgens Wall Street Journal zou de nieuwe Xbox daar op inspelen met meer sociale elementen. Daarnaast zou een verbeterde Kinect-camera, geoptimaliseerde controller en snellere hardware de volgende generatie tekenen.

Hoe Microsoft de gamingmarkt de hoognodige impuls wil geven, houdt het bedrijf nog even voor zich. Buiten de aankondiging van het evenement houdt de softwaregigant de lippen stijf op elkaar.