1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De volgende Xbox zal vanwege het PlayStation-event deze week niet in juni op de E3 onthuld worden, maar mogelijk al in april, zo gaan de geruchten.

Het lijkt erop dat de aankondiging van de PlayStation 4 door Sony deze week niet iets is wat Microsoft aan zag komen. Volgens een aantal ontwikkelaars en industrieprofessionals, waaronder een anonieme Sony-medewerker, is Microsoft overrompeld door de onthulling en probeert het nu de onthulling van de volgende Xbox naar voren te schuiven.

Naar verwachting zou Microsoft tot de E3 in juni wachten met het aankondigen van de volgende Xbox, maar nu lijkt het al in april te gaan gebeuren. Microsoft zal zelf een evenement organiseren en daardoor alle aandacht op zichzelf kunnen richten. Dit in tegenstelling tot op de E3 waar ook veel andere bedrijven hun nieuwe games en consoles aankondigen.

Een partner van Microsoft, Ustechs, die eerder met het bedrijf samen heeft gewerkt, bijvoorbeeld aan de E3-persconferentie van vorig jaar, heeft al de domeinnaam XboxEvent.com geregistreerd, die mogelijk gebruikt zou kunnen worden om het evenement te promoten en om als informatiehub te dienen.

Overigens is het nog niet bekend wanneer de PlayStation 4 echt gelanceerd wordt of hoe de nieuwe console van Sony eruitziet. De verwachting is dat de console nog voor november/december gelanceerd wordt.