1 min

Microsoft was van plan om de volgende Xbox op 24 april te presenteren, maar zag zich genoodzaakt om het evenement een maand later te houden, op 21 mei. Naar verwachting krijgt de nieuwe spelcomputer een relatief hoge prijs bij de lancering.

De presentatie in mei zal een kleinschalig evenement zijn waarbij de softwaregigant de eerste details over de spelcomputer uit de doeken zal doen. Op die datum zullen we dus meer weten over de inhoud van de console. Recente geruchten spreken over de eis van een constante internetverbinding, al wil Microsoft hier niet op reageren. De volgende Xbox zal volgens geruchten een besturingssysteem draaien dat gebaseerd is op Windows 8, wat de console een flinke duw in de rug kan geven wat betreft het aantal ondersteunde applicaties.

Windows-watcher Paul Thurrott heeft in een interview aangegeven dat hij vanuit verschillende bronnen heeft vernomen dat de volgende Xbox een hoge prijs krijgt bij de lancering, waarschijnlijk hoger dan 500 dollar. Daar komt nog een aanzienlijke prijs voor de online diensten bij.

Het verhaal gaat dat Microsoft diens medewerkers eraan heeft herinnerd dat communicatie over de onaangekondigde Xbox strikt verboden is. De waarschuwing komt naar aanleiding van uitspraken van medewerker Adam Orth, waarna Microsoft excuus moest aanbieden.

Hoewel Microsoft op 21 mei waarschijnlijk naar buiten treedt met de volgende Xbox, wordt een volledige presentatie pas verwacht op de E3 in juni, enkele weken later. Naar verwachting zal de Xbox in 2013 lanceren.