2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Paul Thurott van de WinSuperSite doet enkele details van de volgende Xbox uit de doeken. Zo meldt hij dat de volgende Xbox 499 dollar gaat kosten of 299 dollar met een tweejarig Xbox LIVE Gold-abonnement.

Microsoft kondigde afgelopen woensdag aan dat het op 21 mei de volgende Xbox zal onthullen. Iets waar Paul Thurott al op 28 maart achter was en dat ook liet weten. Eigenlijk stond overigens 24 april gepland als onthullingsdatum, maar om meer tegenwicht te kunnen bieden aan Sony is deze datum verschoven naar 21 mei.

Op die datum zal Microsoft een ‘vroege onthulling’ geven van de Xbox-console. De complete onthulling vindt plaats op de E3-persconferentie in juni, waar dan ook de complete launchline-up van games bekend zal worden gemaakt. Ontwikkelaars zullen meer informatie krijgen over de volgende Xbox op de BUILD-conferentie in juni, zo blijkt uit de BUILD-website.

Vervolgens zal de nieuwe Xbox in november dit jaar in de winkels liggen. De losse versie zal 499 dollar kosten. Neem je er echter een tweejarig Xbox LIVE Gold-abonnement bij, dat naar verwachting 10 dollar per maand gaat kosten, dan kost de console 299 dollar.

In tegenstelling tot eerdere berichten zal er geen losse Xbox-entertainmentbox verschijnen die geen games kan draaien. Deze settopbox staat nu in de ijskast en het is onduidelijk wat er met dit project gaat gebeuren.

De volgende Xbox draait een basisversie van Windows 8 (Windows 8 Core). Het lijkt er daarmee op dat er één app-platform zal komen waarbij apps zowel draaien op Windows 8/RT-apparaten als op de Xbox, maar dit is nog speculatie.

Er is een blu-rayspeler aanwezig in de volgende Xbox. Daarnaast is een continue internetverbinding vereist om de nieuwe console te gebruiken. De naam van de nieuwe Xbox is nog onduidelijk, maar mogelijk wordt het gewoon Xbox.

Ten slotte zal er een derde generatie Xbox 360 komen. Deze nieuwe 360 draagt de codenaam Stingray. Het is onduidelijk of Microsoft dit doet vanwege backwards compatibility (of de volgende Xbox de games van de 360 kan spelen is onduidelijk) of omdat Microsoft nog een goedkope console in zijn portfolio wil hebben.