2min

Aan het einde van 2012 bracht Xbox Magazine een verhaal naar buiten waarin ze claimde de technische specificaties te hebben bemachtigd van de nieuwe generatie Xbox console. Met een beetje speuren op internet zou daarmee een indicatie gegeven kunnen worden van het prijskaartje van de console. Nu is er een analist die een soortgelijk onderzoek heeft uitgevoerd en die houdt het op 400 dollar voor zowel de nieuwe Xbox als PlayStation 4.

Baird Equite Research analist, Colin Sebastian, heeft inmiddels een eigen onderzoek uitgevoerd en komt tot de conclusie dat zowel de nieuwe Xbox als de nieuwe PlayStation console een prijskaartje zullen krijgen tussen de 350 en 400 dollar, in Nederland zal dat dan tussen de 350 en 400 euro zijn.

Gameindustry International laat weten dat Sebastian de prijs heeft bepaald door te praten met "een aantal bedrijven die betrokken zijn binnen de game-ontwikkeling en distributie industrie" tijdens CES 2013. Sebastian gelooft dat de twee consoles beiden vooral zullen bestaan uit componenten die inmiddels al toegankelijk zijn voor de consument, onder andere een Intel chip voor de Xbox. Het ontwerp van de Xbox zou zich vooral richten op integratie met Windows 8 en mobiele Windows Phone apparaten.

Het artikel in Xbox Magazine eind vorig jaar stelde dat de nieuwe Xbox een quad-core chip en 8GB werkgeheugen zou bevatten. Ook zou de Xbox een soort tweede-generatie Kinect technologie bevatten.

Sebastian verwacht verder dat de volgende Xbox dit jaar in november gelanceerd zal worden. De nieuwe PlayStation zou al iets eerder in oktober verschijnen.