1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vijfhonderd miljoen nooit eerder gestelde vragen passeren elke dag de revue bij Google Search. Die vijftien procent van het 100 miljard tellende totaal vergt meer kracht voor de zoekmachine, zodoende zoekt Google naar een oplossing om de teller te beteugelen.

Al bijna vijftien jaar lang is het percentage nieuwe zoekopdrachten bij Google Search ongeveer hetzelfde; 15 procent, zo vertelt hoofdontwerper John Wiley. "We moeten dat probleem oplossen," benadrukt hij bij de cijfers.

In een poging dat percentage terug te dringen analyseert Google twintig miljard websites per dag, op zoek naar data voor ongevraagde zoekresultaten. De bedoeling is dat Google beter inzicht krijgt in wat de opdrachtgevers zoeken.

Centraal daarin staat de Knowledge Graph, een gigantische database die bijvoorbeeld onderwerpen, mensen, evenementen en onderlinge relaties kan onderscheiden. Volgens Google bezit de Graph 570 miljoen eenheden en 18 miljard feiten die ze onderling verbinden. Dat komt neer op 1 procent van het totaal en dus nog lang niet het antwoord op Google’s drang naar alwetendheid.