Microsoft heeft meer duidelijkheid geschept betreffende de heisa rondom de al dan niet vereiste internetverbinding. De verbinding is enkel vereist voor het installeren van een nieuwe game. Zonder de installatie van games is het niet mogelijk om een spel te spelen.

Microsoft kondigde gisteren de Xbox One aan, maar ondanks vele geruchten rondom de internetverbinding wist de softwaregigant in onduidelijkheid niet weg te nemen. In een reactie klaart Microsoft echter de lucht; de Xbox One vereist geen constante internetverbinding, maar heeft wel een verbinding nodig om een nieuwe game te installeren. Voor online gaming heb je logischerwijs eveneens een constante verbinding nodig.

Mocht je verbinding dus wegvallen als je een single-playergame speelt, is er niks aan de hand. Dat geldt ook in het geval dat er een film of live-TV bekeken wordt. Maar er is wel een addertje onder het gras; ontwikkelaars hebben de optie om een constante verbinding te vereisen.

Wat betreft tweedehands spellen is er ook meer duidelijkheid. Microsoft ontwerpt een systeem waarmee gebruikers games kunnen inruilen en weer kunnen verkopen. Als je bij een vriend een spel gaat spelen is dat geen probleem en hoeft er niet extra betaald te worden, zo lang je maar met je Xbox Live-account bent ingelogd. Later worden meer details naar buiten gebracht over het tweedehandssysteem en de beperkingen die het oplegt.