1 min

Microsoft heeft vannacht verschillende zaken rondom de Xbox One toegelicht. De spelcomputer moet eens in de 24 uur verbonden zijn met het internet om te functioneren. Als gebruikers op de Xbox One van een ander inloggen wordt een periodieke check van 1 uur gehanteerd.

Zonder internetverbinding is het na de gestelde 24 uur niet meer mogelijk om de console te gebruiken, ook niet voor zaken waarvoor geen internetverbinding vereist is zoals een singleplayer game.

Tweedehands spellen kunnen ingeruild worden bij deelnemende winkeliers, maar per uitgever wordt bepaald of dit mag gebeuren. In principe zijn daar geen kosten aan verbonden, tenzij uitgevers anders bepalen. Het is tevens mogelijk om spellen aan vrienden te geven, mits zij minimaal 30 dagen in je lijst staan. Bij de lancering is het nog niet mogelijk om een spel te lenen of huren, Microsoft heeft wel aangegeven dat het hier onderzoek naar doet.

Gekochte spellen kunnen op een console naar eigen inzicht gebruikt worden door alle mensen die gebruik maken van het systeem. Maximaal tien familieleden kunnen bovendien gebruik maken van de gedeelde bibliotheek van een gebruiker, dat mag ook op een andere spelcomputer.

Als de Xbox One is uitgeschakeld, luistert de Kinect-sensor slechts naar één commando: Xbox on, deze functie is overigens ook uit te schakelen. Conversaties of beelden vanuit de woonkamer worden niet opgeslagen of verzonden naar externe servers.