Het scherm van de iPhone 5S zou ten opzichte van zijn voorganger een stevige upgrade ondergaan, zo meldt een Chinese bron. In plaats van de 727.040 pixels die het Retina-scherm in de iPhone 5 telt, moet de opvolger maar liefst 1,5 miljoen pixels aan boord hebben.

De iPhone 5 heeft een pixelratio van 326 per inch, bij de iPhone 5S zou dat verhoogd worden. Apple was ten tijde van de introductie van de iPhone 4 in 2010 zijn tijd ver vooruit, maar inmiddels is het ingehaald door de concurrentie. Zo heeft de HTC One (review) een pixeldichtheid van 468, de Samsung Galaxy S4 (review) en Sony Xperia Z (review) doen het met 441 pixels per inch.

Waar Apple er normaal weinig uiterlijke veranderingen op nahoudt bij de lancering van een S-apparaat, zou die traditie volgens de Chinese bronnen niet voortgezet worden bij de iPhone 5S. Het nieuwe topmodel zal niet alleen een beter scherm krijgen, maar zal ook voorzien worden van een dunnere bezel, wat op een herontwerp duidt.

Het gaat hier om geruchten, maar aangezien de Retina-display sinds 2010 niet meer inhoudelijk aangepast is, lijkt het aannemelijk dat er toch een keer wijzigingen op komst zullen zijn. Of dat al bij de volgende lancering op de rol staat is vooralsnog afwachten.

Naar verluidt gaat de iPhone 5S in juni in massaproductie en wordt de telefoon in september uitgebracht.