1 min

De iPhone 5S is naar verluidt in productie gegaan en daardoor lekken er steeds meer details over de smartphone van Apple, zoals we dat elk jaar opnieuw merken als er een nieuw model aan zit te komen. Naar verluidt wordt deze S-upgrade de grootste tot nog toe.

Vandaag verscheen nog een gerucht dat Apple de iPhone 5S mogelijk vertraagd zou hebben omdat het een groter scherm in de telefoon wilde hebben. Andere geruchten zeggen juist weer dat de telefoon al in productie is gegaan. Voor nu hechten we meer waarde aan dat laatste gerucht; de iPhone 5S komt waarschijnlijk in september of oktober. Met zekerheid kan dat echter niet gezegd worden.

Wat betreft specificaties zou de iPhone 5S de grootste S-upgrade tot nog toe worden. Het hoogtepunt van de specificaties is een IGZO-scherm van 4 inch. Het scherm zou dezelfde resolutie behouden als de iPhone 5. Verder wordt er gebruik gemaakt van dezelfde processor, maar deze tikt sneller dan de processor in zijn voorganger. het grafische werk wordt geleverd door een quadcore GPU (SGX 554MP4) en het werkgeheugen verdubbelt naar 2GB.

De camera heeft een resolutie van 12 megapixel, bij de iPhone 5 is dat 8 megapixel. Nieuwe zaken zijn de toevoeging van een extra LED-flitser, NFC-ondersteuning en een vingerafdruklezer.