1 min

Sony’s Kaz Hirai heeft benadrukt dat gaming het belangrijkste onderdeel is bij de PlayStation 4-spelcomputer. De Japanse fabrikant benadrukt dat de console ook andere functies biedt, maar dat is niet hetgeen waar het om draait.

Microsoft legde bij de presentatie van de Xbox One veel aandacht op mogelijkheden met het bekijken van televisie en dat kwam de softwaregigant op veel commentaar vanuit de gaming-gemeenschap te staan. Veel gamers maken zich ongerust over de Xbox One, waarbij de nadruk voor sommigen meer op media-consumptie lijkt te liggen dan op gaming.

Sony speelt daar maar wat graag op in door aan te geven dat bij de PlayStation 4 het spelen van games toch de belangrijkste mogelijkheid is. Kaz Hirai geeft op de D11-conferentie aan: "Het belangrijkste om te begrijpen is dat de PlayStation 4 een geweldige spelcomputer wordt die gamers moet interesseren. Als we daar de mist in gaan, denk ik niet dat het apparaat een goede basis heeft. Deze formule heeft met al onze andere spelcomputers echter gewerkt."

Wel gaf Hirai aan dat Sony ook functies uit de doeken zal doen die niet direct met gaming te maken hebben. Dat zal in de komende maanden gebeuren, in eerste instantie tijdens de E3-beurs. De kans is groot dat Microsoft de nadruk daar juist op de games zal leggen.