1 min

Microsoft’s Xbox One weet het wat betreft de hardware niet te winnen van de PlayStation 4, maar daarover maakt Microsoft zich geen zorgen. Volgens Albert Penello, een kopstuk van de Xbox -afdeling, wordt het gevecht niet beslist aan de hand van specificaties, maar maken de games het verschil.

Panello wil gamers ervan overtuigen om niet op basis van specificaties een keuze te maken voor één van de spelcomputers. De topman haalt dan ook uit naar concurrent Sony, omdat het Japanse bedrijf juist de nadruk legt op de betere specificaties van de PlayStation 4. "Dat is doelloos," vindt Panello. "Sony heeft besloten om een hoop cijfers vrij te geven, welke in sommige gevallen geen betekenis hebben. We zitten niet meer in de jaren ’90, toen de strijd nog tussen 16- en 32-bit was."

Gamers zullen volgens Panello weinig verschil kunnen zien tussen de beelden van de twee spelcomputers. Waar het dus echt om draait is connectiviteit en games. Dat is een strijd waarin we waarschijnlijk pas over een paar jaar een eventuele winnaar in kunnen aanwijzen.