1 min

Tags in dit artikel

, , ,

EA Games heeft SimCity voor OS X uitgesteld tot eind augustus. Eigenlijk zou de game volgende week dinsdag al gelanceerd worden.

In een blogpost die eergisteren verscheen op simcity.com zet senior producer van de game Kip Katsarelis uiteen waarom het team heeft besloten de release voor OS X uit te stellen. "We hebben deze zware beslissing genomen omdat we vinden dat de versie [voor de Mac] nog niet klaar is om uitgebracht te worden. We willen dat onze spelers op de Mac een goede ervaring hebben en daarom nemen we meer tijd."

Toen SimCity voor de pc in maart werd uitgebracht, verliep deze lancering niet zonder problemen. SimCity vereist altijd een verbinding met het internet, omdat er echter te weinig servers waren, konden spelers in het begin het spel niet spelen. Later, toen de serverproblemen enigszins waren opgelost, bleek het spel veel ernstige bugs te bevatten: steden verdwenen willekeurig of konden niet meer worden geladen, de AI bleek niet zo slim als gedacht, wat voor frustraties zorgden en meer.

Afgelopen maand bracht EA update 4.0 uit voor de game. Spelers zijn nu enigszins tevreden met het spel, gezien de ergste bugs er nu uit zijn. Overigens heeft EA in dezelfde blogpost ook update 5 van SimCity aangekondigd, die zich vooral richt op het verbeteren van de multiplayer en het spelen met meerdere steden.