1 min

EA heeft bekendgemaakt dat SimCity voor de Mac zal verschijnen op 11 juni. Het bedrijf heeft laten weten dat de Mac-gebruikers online kunnen spelen met PC-gamers, daarmee is SimCity een echte crossplatform game. Ook werkt het bedrijf aan een 2.0 versie van de game.

Eindelijk is er goed nieuws voor Mac-gebruikers die ook SimCity willen spelen, zij kunnen vanaf 11 juni gewoon native op hun Mac de game spelen. Als gebruikers een PC-versie hebben gekocht kunnen zij de Mac-versie gratis krijgen, hierdoor hoeven zij de game niet meer te spelen in een gevirtualiseerde Windows-omgeving. Uiteraard krijg je geen extra registratiecode waardoor je maar met één sessie tegelijk de game kan spelen.

Over de 2.0 update is nog maar weinig informatie bekend, behalve dat deze een hoop problemen en bugs in de game moet oplossen, wat voor nieuwe features en functies er worden toegevoegd is onbekend. De verwachting is dat het offline spelen van SimCity niet wordt toegevoegd. Wel heeft EA bevestigd dat de update ruim voor de lancering van de Mac-versie beschikbaar zal komen. SimCity voor de Mac zal waarschijnlijk met de 2.0 update inbegrepen worden uitgebracht.