SimCity voor Mac beschikbaar op 29 augustus

Gisteren is via Twitter bekendgemaakt dat SimCity voor de Mac op 29 augustus zal verschijnen. Het lange wachten voor de Mac OS X-gebruikers is dan eindelijk voorbij. Gamers die al een pc-versie van SimCity hebben aangeschaft kunnen gratis de Mac-versie downloaden via Origin.

SimCity voor de Mac zou eigenlijk al twee maanden eerder op 11 juni verschijnen maar werd toen uitgesteld. Electronic Arts gaf toen aan dat ze een goede ervaring wilde bieden op de Mac. Kennelijk waren er toen nog wat problemen met de game die ervoor zorgde dat er geen optimale game-ervaring mogelijk was.

<blockquote class="twitter-tweet"><p>Good news, Mayors! <a href="https://twitter.com/search?q=%23SimCity&amp;src=hash">#SimCity</a> is coming to Mac on Aug 29. RT if you can&#39;t wait to start building on the Mac.</p>&mdash; SimCity (@simcity) <a href="https://twitter.com/simcity/statuses/364415661973319681">August 5, 2013</a></blockquote>

SimCity is na jaren weer terug met een nieuwe versie en de game is succesvoller dan vooraf werd gedacht. De nieuwe SimCity is een volledige online multiplayer game worden. Dat resulteerde er echter in dat binnen enkele dagen na de lancering van de pc-versie er al moest worden ingegrepen en moesten bepaalde delen van de game worden uitgeschakeld. Dit omdat de game zo’n groot succes was dat de servercapaciteit onvoldoende was om alle gamers aan te kunnen. Inmiddels zijn er al zes grote patches verschenen voor de game, die elke keer wat problemen oplossen en nieuwe features brengen. Zo is er recent een nieuwe regio toegevoegd aan de game.

Voor de mensen die overwegen de game aan te schaffen verwijzen we graag door naar de Techzine Review van SimCity.