1 min

De Xbox One zal mogelijk een nationale regiobeperking krijgen. Indien dat inderdaad het geval is, zullen gamers niet alleen geen spellen uit andere werelddelen kunnen importeren en spelen, maar ook games die op vakantie of net over de grens worden gekocht zijn onbruikbaar.

Microsoft heeft hierover nog niets bevestigd, maar op de officiële Xbox-website kan informatie teruggevonden worden die duidt op deze vergrendeling. Op de website staat te lezen dat "games voor de Xbox One alleen geactiveerd en verspreid kunnen worden in specifieke regio’s."

Omdat de games via internet geactiveerd moeten worden alvorens ze te spelen zijn, kan Microsoft controleren of het schijfje en de console uit dezelfde regio afkomstig zijn. Onduidelijk is hoe strikt Microsoft zich hierin gaat opstellen. Concurrent Sony heeft met de PlayStation 3 en 4 geen enkele vorm van beperking opgelegd bij games. Bij films overigens wel, maar die beperking kan Sony niet op eigen houtje vormgeven.

De Xbox One wordt op 21 november uitgebracht in de Benelux. Het is mogelijk dat de Xbox One door dezelfde beperking alleen te gebruiken is in de 21 landen waar de spelcomputer wordt uitgebracht.