1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microbloggingdienst Twitter heeft het kleine bedrijfje Spindle ingelijfd. Spindle ontwikkelde een gelijknamige applicatie waarmee gebruikers konden inzien wat er in de buurt gaande is.

Spindle werkte 2,5 jaar aan het product dat gebruikers hielp om inzicht te krijgen in gebeurtenissen in de buurt. Spindle verkreeg de gebruikte data via Facebook en Twitter. De applicatie toonde relevante zaken zoals updates van bedrijven over aanbiedingen. Bij de getoonde zaken werd ook rekening gehouden met de tijd en de mogelijke behoeften van de gebruiker.

Door de krachten te bundelen met Twitter kan Spindle veel krachtiger worden, omdat veel relevante zaken via Twitter gedeeld worden. De noviteiten van Spindle zullen echter niet op zichzelf blijven staan. De applicatie is al uit de digitale winkelschappen verdwenen en daarom lijkt het aannemelijk dat Twitter voor eigen gewin gebruik zal maken van de verkregen technologieën. De werknemers van Spindle worden overgebracht naar Twitter’s hoofdkantoor in San Francisco.