1 min

We hebben er even op moeten wachten, maar verschillende winkels melden vandaag dat de PlayStation 4 op 13 november te koop zal zijn in Nederland. Onder meer Bol.com, Mediamarkt en Budgetgaming hebben dit uit laten lekken. Hiermee komt Sony een week eerder met zijn nieuwe console dan Microsoft, de Xbox One gaat op 21 november in de verkoop. De PlayStation 4 is echter wel 100 euro goedkoper dan de Xbox One.

Inmiddels is de nieuwe console-oorlog al langzaam aan het proefdraaien, zo verschijnen er met regelmaat berichten in de media over beide consoles en uitspraken die Microsoft en Sony doen over elkaars console.

Vooral het feit dat de Xbox One altijd internet nodig zou hebben en dat het spelen van tweedehands spellen niet mogelijk zou zijn zorgde voor veel kritiek. Inmiddels heeft Microsoft een aantal beslissingen teruggedraaid vanwege al het commentaar vanuit de gamingcommunity. Zo hoeft de Xbox One niet meer elk etmaal met het internet verbonden te zijn, daarnaast kunnen games makkelijk uitgeleend worden.

Beide consoles verschijnen vlak voor de feestdagen in de winkel. De PlayStation 4 zal vanaf 13 november te krijgen zijn voor een bedrag van 399 euro en de Xbox One vanaf 21 november voor 499 euro. Wie uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken in deze nieuwe consoleoorlog is moeilijk te voorspellen, al lijkt Sony op dit moment de bovenliggende partij te zijn, als we uitgaan van de speculaties rond de voorverkoop.