2min

Tags in dit artikel

,

Morgen zal de verkoop van de PlayStation 4 in de Benelux van start gaan. Zo’n twee weken terug werden er in Noord-Amerika binnen 24 uur meer dan één miljoen exemplaren verkocht. Ook bij ons lijkt de belangstelling enorm.

Vorige week mochten we al even proeven van wat de PlayStation 4 (hands-on) te bieden heeft. Na zeven jaar zal dit de opvolger worden van de PlayStation 3. Wat de games betreft staat er een opstelling klaar bestaande uit onder andere Assassin’s Creed IV: Black Flag, Battlefield 4 (review), Call of Duty: Ghosts, FIFA 14 (review) en Need for Speed: Rivals.

Dat de vraag naar de PlayStation 4 groot is, blijkt uit de levertijd die inmiddels wordt gegeven door enkele grote verkooppunten. Zo geeft Bol.com aan dat er een levertijd is van zo’n zeven weken. Ook MediaMarkt geeft aan dat de levertijd minimaal vier weken zal bedragen. Wel is het mogelijk een online bestelling te plaatsen. De adviesprijs van de PlayStation 4 bedraagt 399 euro.

Om te zorgen dat de eerste gebruikers van de PlayStation 4 ook zonder problemen gebruik kunnen maken van het PlayStation Network, zou Sony naar verluidt enkele functies van PSN uitschakelen. Hiermee zal worden voorkomen dat het netwerk onbereikbaar is, wat bijvoorbeeld gebeurde met de servers van Grand Theft Auto (review) vlak na de release.

Morgen zal blijken in hoeverre de er genoeg PlayStation 4-exemplaren zijn ingeslagen door de verkooppunten en hoe lang de wachtrijen zullen zijn. Sommige verkooppunten zoals de Game Mania zullen vannacht om 12 uur al de deuren opendoen voor de gretige gamers.