2min

T-Mobile heeft vandaag bekendgemaakt dat het per 1 juli de databundels voor het buitenland gaat vergroten. Deze bundels zijn vooral gericht op vakantiegangers en zakenlieden die geregeld in het buitenland vertoeven. Binnen Europa kunnen T-Mobile’s klanten een week lang in totaal 200MB aan data verstoken, voor een prijs van 15 euro.

T-Mobile heeft besloten de tijdelijke bundels voor het buitenland te vergroten. Het bedrijf biedt bundels voor één dag, drie dagen en voor een week. Ook hanteert het bedrijf aparte zones voor delen van de wereld.

Zone 1: EU en Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Kroatië.
Zone 2: Verenigde Staten, Canada, Australië, Turkije, Marokko, Suriname, Aruba en de Nederlandse Antillen.
Zone 3: De rest van de wereld.

Tarieven T-mobile data buitenland

Één dag Drie dagen Week
Zone 1 10MB – 1,95 euro 50MB – 4,99 euro 200MB – 14,99 euro
Zone 2 10MB – 4,99 euro 30MB – 9,99 euro 50MB – 14,99 euro
Zone 3 5MB – 9,99 euro 15MB – 19,99 euro 25MB – 29,99 euro
Concurrentie

T-Mobile heeft met deze prijsverhoging weer een beetje aansluiting gevonden bij Vodafone. Vodafone is de goedkoopste van de drie grote providers in Nederland die databundels aanbieden voor tijdens een vakantie of een trip naar het buitenland. Vodafone heeft ook het grote voordeel dat het in ontzettend veel landen actief is, waardoor het scherpere tarieven kan bieden. De tarieven van Vodafone liggen na deze aanpassingen van T-Mobile nog net eronder. Vodafone werkt met dagbundels van 2 euro in zogenaamde voordeellanden, in een land dat niet onder die landen valt, vraagt Vodafone 5 euro per dag.