2min

Tele2 heeft sinds eind vorig jaar zijn eigen 4G-netwerk en de telecomprovider begint langzaam zijn stempel te drukken op de Nederlandse markt. De strategie van Tele2 is heel duidelijk, zoveel mogelijk bieden voor zo min mogelijk geld. Het zet nu de aanval in op de buitenlandbundels van de providers.

De zomer staat voor de deur en veel Nederlandse reizen deze zomer weer af naar het zuiden van Frankriijk of naar een van de andere Europese vakantiebestemmingen. Tele2 is erin geslaagd om in heel Europa goede afspraken te maken voor het inkopen van data, waardoor het zijn klanten nu aantrekkelijke databundels in Europa kan aanbieden.

Tele2 is zonder twijfel de goedkoopste provider van Nederland met zijn buitenlandbundels. Daarnaast zijn de voorwaarden ook een stuk beter dan bij sommige andere providers. Vanaf eind april gaan de nieuwe tarieven van Tele2 in en die zijn erg scherp.

Op dit moment biedt Tele2 een prepaid buitenlandbundel van 10MB voor 1,50 euro per dag, 50MB voor 4 euro per week en 100MB voor 7,50 euro per week. Deze tarieven zijn geldig in alle Europese landen en in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

Deze tarieven zetten nogal de rem op het datagebruik in het buitenland, Tele2 wilde daar iets aan doen en komt op 30 april dan ook met de volgende prepaidbundels: 100MB voor 2 euro, 500MB voor 6 euro en 1000MB voor 10 euro. Deze bundels zijn ook meteen een maand geldig. Hierdoor kan je onbeperkt gebruik maken van je dataverbinding in het buitenland. Wel blijft de beperking van kracht dat deze tarieven alleen in de EU gelden, inclusief de vier extra landen die al eerder zijn vermeld.

Als klanten geen gebruik maken van de bundels betalen ze 6 cent per MB of per belminuut en 2 cent per sms. In 2017 moet roaming vervolgens helemaal verdwijnen binnen de EU. Tele2-klanten die gebruik willen maken van deze bundels kunnen deze via de app van de provider bestellen.