T-Mobile heeft als laatste Nederlandse telecomprovider zijn nieuwe buitenlandbundels gepresenteerd. T-Mobile kiest ervoor om klanten tot op zekere hoogte te laten roamen vanuit de nationale bundel, daarna moeten er zogenaamde Travel & Surf Passen worden aangeschaft.

Alle T-Mobile-klanten met een Stel Samen & Stel Bij-abonnement kunnen zonder extra kosten een klein gedeelte van hun nationale bundel gebruiken als ze binnen Europa reizen. De hoeveelheid data die gratis gebruikt kan worden in het buitenland is afhankelijk van het abonnement. Klanten met een Internet XS of S-abonnement (500Mb en 1GB) kunnen 50MB per maand gratis roamen in het buitenland. Klanten met een Internet M-abonnement (3GB) kunnen 100MB per maand gratis roamen en tot slot kunnen klanten met een Internet L of XL-abonnement (6 en 12GB) maar liefst 250MB per maand roamen.

Als je een weekendje weggaat dan kom je een heel eind met 250MB maar met de kleinere bundels zal je waarschijnlijk een Travel & Surf-abonnement moeten bijkopen. De prijzen van de Travel en Surf-bundels zijn in vergelijking tot andere providers netjes, maar T-Mobile is niet de goedkoopste. Voor een bundel van 35MB rekent T-Mobile 1,95 euro (24 uur geldig), 100MB kost 4,99 euro (72 uur geldig) 500MB kost 14,99 euro (7 dagen geldig) en tot slot 1000MB kost 24,99 euro (14 dagen geldig).

Deze tarieven zijn alleen geldig in de EU-lidstaten en IJsland, Noorwegen en Zwitserland. Als alles verloopt zoals het nu op de planning staat dan wordt roaming medio 2017 definitief afgeschaft en kan je je volledige nationale bundel straks ook in Europa gebruiken. Buiten Europa blijf je echter te maken krijgen met roamingtarieven.