DotA 2 ‘binnenkort’ op Linux

DotA 2, de standalone sequel voor de populaire Warcraft-battlemod Defense of the Ancients, is onderweg naar Linux.

In een FAQ op de officiële site van DotA 2 staat als antwoord op de vraag of de game Linux ondersteunt, dat de ontwikkelaars "…de Mac- en Linux-builds op dit moment testen en dat deze binnenkort beschikbaar zullen zijn."

DotA 2 is op 9 juli definitief gelanceerd voor Windows. Hoewel er geen specifieke datum is gegeven voor de lancering op Linux, melden sommige gebruikers dat er al een item is verschenen genaamd ‘dota 2 test’ in hun Steam-bibliotheek.

Bij dit item is te lezen: "Merk op dat Dota 2 Linux nog altijd getest wordt en alleen beschikbaar is via Dota 2 test. We zoeken voor gebruikers die vroeg willen testen en feedback willen geven voordat we de Linux-ondersteuning in de Dota 2-releaseclient uitrollen. Je feedback en bugmeldingen zullen direct helpen Dota 2 op Linux te verbeteren."

De minimumeisen voor DotA 2 op Linux zijn als volgt: Ubuntu 12.04 LTS, een dualcore-Intel of AMD-processor met een kloksnelheid van ten minste 2,8 GHz, 4 GB RAM, 4 GB vrije hardeschijfruimte, en een geschikte videokaart die ten minste vergelijkbaar is met een NVIDIA GeForce 8600 GT / AMD Radeon en een geluidskaart die OpenAL-compatible is.

Valve is hard bezig met Linux-ondersteuning voor zijn games. Eerder bracht het ook al de twee Portal-games naar het platform en later ook Left 4 Dead 2.

Bron:OMG! Ubuntu!