Microsoft heeft bevestigd dat de Xbox One de mogelijkheid zal bieden om games al te spelen terwijl ze nog gedownload worden door de spelcomputer. De softwaregigant imiteert daarmee een bijzondere functie van de PlayStation 4.

Ook gebruikers van de Xbox One hoeven niet te wachten totdat een zojuist aangeschafte game volledig is gedownload voordat ze eraan kunnen beginnen. Sony kondigde zo’n functie al direct bij de presentatie van de PlayStation 4 aan en Microsoft bevestigt nu dat het ook zo’n mogelijkheid zal aanbieden. De late aankondiging kan een duidelijke aanwijzing zijn dat Microsoft de vroege aankondiging van de PlayStation 4 heeft gebruikt om nog extra functionaliteit aan de Xbox One toe te voegen. Was dat niet het geval geweest, dan is het opvallend dat Microsoft dit nu pas bekendmaakt.

Bij de PlayStation 3 is de functie overigens ook al beschikbaar. Topper The Last of Us (review) is al speelbaar nadat de download de 50 procent is gepasseerd. Bij de PlayStation 4 zal dat echter al eerder mogelijk zijn en gebruikers kunnen er eventueel ook voor kiezen om bijvoorbeeld eerst het multiplayergedeelte van een spel te downloaden.

Bij de Xbox One moeten alle spellen op de harde schijf geïnstalleerd worden. Gedurende dit proces kunnen gamers ook alvast aan de slag met het spel.