NVIDIA heeft een nieuwe lanceerdatum gegeven voor zijn Shield-handheld. Het apparaat moet op 31 juli in de winkels liggen in de VS en Canada. Wanneer en of het apparaat naar Europa komt, is nog altijd onbekend.

NVIDIA Shield is een handheld die Android draait en is uitgerust met een gamecontroller. Eigenlijk zou het apparaat al op 27 juni verschijnen. NVIDIA was echter genoodzaakt de lancering op het laatste moment uit te stellen, vanwege een ongespecificeerd mechanisch probleem.

"Uit enkele kwaliteitstests blijkt dat er een mechanisch probleem is waar we niet zo blij mee zijn. Dus, hoewel we hadden aangekondigd dat SHIELD deze donderdag in de verkoop zal gaan, hebben we de lastige beslissing genomen om het een maand uit te stellen. Het probleem is gerelateerd aan een mechanisch onderdeel van een derde partij en we werken non-stop met de leverancier om het op te lossen", zo schreef NVIDIA destijds in een e-mailbericht.

NVIDIA heeft nog altijd niet laten weten wat dat mechanisch probleem precies is, noch heeft het laten weten hoe het pas zo laat achter het probleem is gekomen.

Shield, die volgens sommigen als een gedoemd is, zal voor 299 dollar in de VS en Canada gelanceerd worden. Eigenlijk zou de handheld 349 dollar gaan kosten, maar die prijs is verlaagd om het apparaat meer een succes te maken.

Het apparaat zal een Tegra 4 bevatten met een gamecontroller en een 720p 5 inchscherm met touchscreen dat er bovenuit steekt. De controller lijkt op die van de 360 met twee analoge sticks, een D-pad, knoppen en bumpers. Daarnaast is er ondersteuning voor WiFi, is er een hdmi-poort, een microSD-slot en 16 GB interne opslagruimte.

Het is naast het spelen van Android-games ook mogelijk om gestreamde games van NVIDIA-pc’s te spelen.