Tijdens de persconferentie van Nvidia werd er een video afgespeeld welke de eerste details brengt over Project Shield, een gaming controller/portable console die draait op de nieuwe aangekondigde Tegra 4 processor. De controller heeft qua layout veel weg van de DualShock-controllers van Sony, maar dan wel met een HD scherm eraan. Wat betreft het ontwerp heeft de handheld ook veel weg van een Xbox-controller.

Nvidia belooft een batterijduur van 38 uur onafgebroken gaming, dankzij ingebouwde lithium ion batterijen. Verder biedt de portable console een ingebouwd audiosysteem, een microSD-slot, HDMI-uitgang, een USB-poort en een audio jack. Het systeem zal draaien op het Android-besturingssysteem en het 5 inch scherm zal een resolutie hebben van 1280 bij 720, met een dpi van 294.

De handheld zal worden aangedreven met Nvidia’s nieuwe processor, de Tegra 4. Deze SoC bevat een quad-core Cortex A15-chip met compatibiliteit voor LTE-netwerken met behulp van een optionele chip. Deze SoC bevat verder maar liefst 72 GeForce GPU-cores. Hierdoor zou de Tegra 4 effectief zes keer de kracht van de Tegra 3 kunnen leveren met betrekking op visuele capaciteit.

Naast het afspelen en waarschijnlijk ook aankopen van games vanuit de Tegrazone gamingstore kan Nvidia’s GeForce Experience-software ook PC-games naar de handheld streamen over een lokaal netwerk, waardoor Shield-eigenaren toegang krijgen tot hun Steam-games (via de Big Picture Mode) en lijkt het er op dat ook Steam-games direct via Shield gekocht kunnen worden.

Nvidia stelt dat Project Shield zich ruwweg in de bètafase bevindt en op het moment nog niet beschikt over een LTE-chip. Wel bevat Shield WiFi en draait deze op dit moment op Android Jelly Bean. Op het moment staat Project Shield gepland voor lancering in het tweede kwartaal van 2013 voor een nog onbekende prijs.