Apple stopt met de online dienst iWork. Het bedrijf maakte afgelopen week bekend dat eind juli de dienst wordt opgeheven en daarbij achtergebleven documenten verwijderd. Wel kunnen gebruikers hun documenten migreren naar de iCloud van Apple.

In de verklaring laat Apple weten dat iWork inmiddels is vervangen door iCloud en daarom zal stoppen met de gratis iWork clouddienst. Wanneer gebruikers nog documenten in hun accounts hebben staan zullen zij deze zelf moeten backuppen om deze niet te verliezen. De documenten zullen namelijk niet automatisch over worden gezet naar het nieuwere iCloud. Om de iWork-gebruikers niet helemaal in de kou te laten staan heeft Apple een supportdocument geschreven waarin in een stappenplan staat uitgelegd hoe je de de documenten kan downloaden.

Op 31 juli zal het licht officieel uit gaan voor iWork. Hierna zijn de overgebleven documenten niet meer beschikbaar zijn. Na iets meer dan drie jaar bevond de dienst van Apple zich echter nog steeds in een beta-versie. De dienst maakte het mogelijk om documenten te delen en hier kanttekeningen aan toe te voegen. In de eerste versies was het bewerken van de documenten zelfs nog niet mogelijk.