Google Offers, een website waar winkeliers koopjes kunnen aanbieden, zal waarschijnlijk binnenkort zijn opwachting maken in België en Nederland. Google heeft webpagina’s met Nederlandstalige handleidingen voor Google Aanbiedingen online gezet. Ook zijn de applicaties voor verschillende mobiele platformen inmiddels in de bijbehorende applicatiewinkels beschikbaar. Google gaat hiermee de concurrentie aan met Groupon.

Google Benelux kan zelf nog niets bevestigen, dus op dit moment moeten we het houden op een stevig gerucht. Met de komst van Google Offers in de Benelux kan de huidige heerschappij van Groupon worden doorbroken. Er zijn verscheidene andere opties, maar vooralsnog weten die geen vuist te maken tegen de marktleider.

Het idee van Google Offers is in de basis niet anders dan dat van Groupon: winkeliers plaatsen een aanbieding die voor één etmaal geldig is. Bij Groupon is het wel zo dat de aanbieding geannuleerd kan worden als het aantal inschrijvingen onder een vooraf ingesteld minimum blijft. Bij Google Offers moet het aanbod altijd geleverd worden tegen de vooraf bepaalde korting.

Google Offers werd in het leven geroepen toen Google er niet in slaagde om Groupon in te lijven De zoekgigant zou een bod van 6 miljard hebben gedaan, maar Groupon ging liever op eigen voet verder.