1 min

Google heeft weer een update toegevoegd aan zijn Translate-dienst. Naast de invoer van getypte of gesproken tekst ondersteunt Google Translate nu ook handgeschreven tekst. Je kan op een tablet dus met je vinger schrijven en Google zet dat dan om in tekst en vertaalt deze meteen. Deze functie lijkt vooral bedoeld te zijn voor tabletgebruikers.

Google biedt meteen een zeer uitgebreide ondersteuning voor de handschriftherkenning, maar liefst 45 talen worden ondersteund, uiteraard ook de Nederlandse taal. Zoals in de bovenstaande afbeelding is te zien verschijnt er een apart vak waarin je zelf de tekst kan schrijven. Met een druk op de knop wordt het woord dan omgezet in de gewenste taal. Google geeft tijdens het schrijven ook suggesties waar je snel op kan drukken.

De handschriftherkenning, die Google Transcript heeft genoemd, werd al langer ontwikkeld door Google. De functie was al enige tijd beschikbaar in de vertaalapp van Google. Alleen ging het toen nog om een testversie die slechts zeven talen ondersteunde. Dat zijn er nu dus 45 geworden en nu is de functie ook in de browser beschikbaar gekomen. Of Google nog meer uitbreidingen in petto heeft, is onduidelijk.