1 min

Google Translate voor Android heeft een flinke update gekregen. De app die bij veel mensen bekend zal zijn onder de naam ‘Vertalen’, is nu ook in staat om foto’s te nemen en vervolgens de tekst in de foto te vertalen.

Deze functionaliteit kan bijzonder handig zijn als je in het buitenland bent en de taal niet machtig bent en je toch bepaalde zaken wilt weten. Zoals wat er nu eigenlijk op de menukaart staat of wat voor activiteiten er in de omgeving zijn te doen.

Wat je met de app doet is een foto maken van de tekst die je wilt vertalen, bijvoorbeeld een menu kaart. De app zal zelf aangeven waar het tekst heeft gedetecteerd, vervolgens kan je met je vinger aangeven welke regel of welke woorden je vertaald wil hebben. Het enige nadeel aan de app is dat deze nog niet offline werkt, er is dus een internetverbinding nodig wil deze app werken.

Google Translate ondersteunt momenteel 64 talen en werkt op Android 2.3 (Gingerbread) en hoger. De app is ook in staat om gedicteerde spraak om te zetten naar tekst en de vertalen, dit kan echter niet in alle talen, van de 64 talen kan er in zeventien worden gedicteerd.