Google heeft een update voor de Google Translate-Applicatie aangekondigd. De update brengt een aantal grote vernieuwingen, waaronder vertalingen in realtime en een mogelijkheid om met de camera teksten te vertalen.

Eerder deze week besteedden we al aandacht aan Google Translate, omdat het erop leek dat er een grote update op komst was. Dat is inderdaad het geval en de update moet taalbarrières minder groot maken. In onderstaande video is te zien hoe een Engelstalige gebruiker in zijn eigen taal eenvoudig een kopje koffie zonder melk en suiker bestelt bij een Franstalige vrouw. De gesproken talen worden automatisch herkend en er hoeft maar één keer op de microfoon-knop gedrukt te worden.

Een tweede nieuwe functie van Google Translate is de World Lens, waarmee in realtime beelden vanuit de camera vertaald kunnen worden. Google gaf al de mogelijkheid om ergens een foto van te maken en een vertaling op te vragen, nu gebeurt dat dus direct, zoals in onderstaand beeld te zien is.


Helaas hebben Nederlanders nog niet heel veel aan de update voor Google Translate, de nieuwe functies worden momenteel alleen ondersteund voor de talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans. De update komt beschikbaar voor gebruikers van Android en iOS, maar is op het moment van schrijven nog niet in de applicatiewinkels geplaatst.