1 min

Microsoft heeft vandaag Office voor Android beschikbaar gemaakt. De app zal gratis te downloaden en te installeren zijn maar gebruikers dienen wel een Office 365-abonnement te hebben. Zo’n abonnement kost 99 euro per jaar. Android is het derde mobiele besturingssysteem waarop Office Mobile beschikbaar komt, Office Mobile was al beschikbaar voor Windows Phone en sinds vorige maand ook voor de iPhone.

Microsoft heeft Office Mobile voor Android al beschikbaar gemaakt in de Verenigde Staten maar in de komende weken zullen steeds meer landen worden toegevoegd. Volgens Microsoft Nederland zal de app zeer snel in Nederland en België beschikbaar komen. De Benelux staat bovenaan de lijst om toegevoegd te worden.

Office Mobile voor app werkt overigens niet op alle toestellen. Office Mobile is alleen geschikt voor smartphones en gebruikers moeten minimaal over Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) beschikken. Op alle recente smartphones van de afgelopen twee jaar werkt Office Mobile dus wel. Microsoft zal de app uiteindelijk in 33 talen en 177 landen beschikbaar maken.

De mogelijkheden van Office Mobile zijn redelijk uitgebreid, zo is het mogelijk om Word, Excel en Powerpoint te gebruiken. Documenten kunnen worden bekeken maar ook worden bewerkt. Ook werkt de app nauw samen met Skydrive om documenten op te slaan.