Microsoft gaat toch stoppen met het gebruik van de naam Skydrive. De naam zal op termijn wereldwijd worden aangepast, omdat Microsoft in het Verenigd Koninkrijk een rechtszaak heeft verloren rond de merknaam. Microsoft was aangeklaagd door BSkyB die daar enkele televisiezenders en internetdiensten aanbiedt en verloor die zaak.

Microsoft verloor begin juli een rechtszaak van de British Sky Broadcasting Group (BSkyB) rond de merknaam Skydrive. Volgens de rechter lijkt Skydrive teveel op de Sky-merknamen die BSkyB gebruikt en kan er daardoor verwarring ontstaan. Microsoft mag de naam Skydrive daarvoor in heel Europa niet meer gebruiken.

Verwacht werd dat Microsoft in hoger beroep zou gaan maar heeft in plaats daarvan ervoor gekozen de zaak te schikken met BSkyB. Hoewel de exacte afspraken onduidelijk zijn en beide partijen hier weinig over los willen laten, komt het erop neer dat Microsoft de tijd krijgt van BSkyB om de naam uit de markt te halen.

Voorlopig zal Microsoft de naam Skydrive dus nog even blijven gebruiken, het is ook niet mogelijk voor Micorosft om deze naam van de ene op de andere dag terug te trekken. Microsoft zal binnenkort de dienst echter gaan hernoemen en zal de naam via allerlei software updates uiteindelijk moeten gaan verdwijnen.

Het ligt voor de hand dat de nieuwe naam bekend zal worden als Windows 8.1 definitief op de markt verschijnt.