1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hoewel er nog niks officieel is, heeft Microsoft mogelijk opnieuw een probleem rondom een merknaam. One.com is momenteel in gesprek met experts op het gebied van handelsmerken, omdat de merknaam OneDrive veel doet denken aan de eigen clouddienst.

Eerder deze week maakte Microsoft bekend dat het SkyDrive omdoopt tot OneDrive. Dit is het resultaat van een rechtszaak van het bedrijf BSkyB, dat de merknaam Sky in handen heeft. De merknaam SkyDrive maakte inbreuk op dit handelsmerk en mocht door Microsoft binnen de EU niet gebruikt worden, zo besloot een rechter in 2013.

Ook de merknaam OneDrive gaat mogelijk problemen opleveren. Thomas Medard Frederiksen van One.com heeft aangegeven dat er gekeken wordt of er verwarring onder gebruikers kan ontstaan doordat One.com al drie jaar een eigen clouddienst onder de naam Cloud Drive aanbiedt, in combinatie met de bedrijfsnaam One.com.

"Microsoft’s OneDrive is een vergelijkbaar product met een soortgelijke naam, wat verwarring oplevert. Het was een grote verrassing voor me dat Microsoft voor de naam OneDrive koos. Voor mij is het belangrijk om onze merk- en bedrijfsnaam te verdedigen," geeft Frederiksen aan. "Ik had van Microsoft verwacht dat het meer onderzoek zou hebben gedaan. Het bedrijf is immers één van de grote spelers op de markt."