2min

Ook Microsoft lijkt te werken aan een soort van Google Glass, alleen dan voor Kinect. Dat blijkt uit een patent dat Microsoft begin 2012 heeft ingediend en nu openbaar is geworden. De bril zou een nieuwe vorm van multiplayergaming moeten bieden waarbij de beelden in de bril worden geprojecteerd.

Met de bril zou het mogelijk moeten worden om actiespellen te spelen waarbij je mogelijk echt zelf de speler bent. De voorbeelden van spellen die in het patent naar voren zijn dans, tennis en zelfs zwaardvechten. De bril zou allerlei sensoren moeten bevatten die gebruikers kan lokaliseren maar ook bewegingen kan volgen en de omgeving kan scannen en mogelijk ook gebruiken.

Hoe het precies moet gaan werken is onduidelijk, maar op het patent staan de namen van verschillende Microsoft-medewerkers waarvan er twee actief zijn binnen de Xbox-divisie. De bril is waarschijnlijk een verlengde van Kinect. Vorig jaar juni lekte er ook al documenten uit over de nieuwe Xbox waar ook een Kinect Glass werd genoemd. Deze zou beschikken over zowel WiFi als 4G-connectiviteit en ergens in 2014 op de markt moeten komen.

Het probleem met Microsoft is alleen dat het zoveel onderzoek doet en honderden patenten per maand indient. Het kan dus zomaar zijn dat dit onderzoek is wat nooit verwerkt gaat worden in een definitief product. Aan de andere kant kan het zomaar zo zijn dat Microsoft stiekem bezig om een Kinect-bril te ontwikkelen en deze volgend jaar, bijvoorbeeld tijdens de E3, presenteert.

In elk geval doet Microsoft onderzoek naar toepassingen en apparaten die te bedienen zijn zonder ze ook daadwerkelijk aan te raken.