1 min

Tags in dit artikel

, ,

Een patentaanvraag van Nokia duidt erop dat de Finse fabrikant bezig is met de ontwikkeling van een digitale bril die bestuurd kan worden met de ogen en handen. Daarmee zou de bril voornamelijk wat betreft besturing verschillen van Google Glass.

Of Nokia werkelijk met een digitale bril zal komen is aan de hand van dit patent nog niet te zeggen. Fabrikanten vragen regelmatig patenten aan op technieken die het nooit tot het eindproduct weten te halen.


Dat zou hier eveneens het geval kunnen zijn, maar er gaan al wel langer geruchten dat Nokia zich op de markt voor wearables wil richten nadat Microsoft de hardware-afdeling heeft ingelijfd. Dit moet nu binnen enkele weken gebeurd zijn.

Nokia wil de bril voorzien van een camera die op de ogen van de gebruiker is gericht, waarmee oogbewegingen kunnen worden vastgesteld. Met een camera aan de voorzijde moet het ook mogelijk worden om de bril met handgebaren aan te sturen. Wat we verder voor toepassingen kunnen verwachten is aan de hand van de aanvraag niet te zeggen.

Eerder werd gesteld dat Nokia in 2015 op de proppen komt met een slimme bril.