1 min

Microsoft heeft een patent aangevraagd op een bril die toch wel erg veel overeenkomsten vertoont met Google Glass. Het gaat om een bril waar je doorheen kan kijken maar die ook in staat is om digitale informatie te tonen aan de binnenkant van het glas.

Dat Microsoft een patent aanvraagt op een dergelijke bril wil overigens niet zeggen dat het bedrijf ook daadwerkelijk met een digitale bril op de markt komt. Het kan ook zijn dat Microsoft zich alleen wil indekken voor de toekomst. Grote techbedrijven als Apple, Google en Microsoft dienen enorm veel patentaanvragen in en de meeste worden uiteindelijk nooit daadwerkelijk gebruikt.

Het kan ook zomaar zijn dat Microsoft wel bezig is met een dergelijk product, bijvoorbeeld een concurrent van Google Glass, maar het kan ook zijn dat Microsoft de techniek juist wil gebruiken in combinatie met de Xbox. Oculus Rift is op dit moment het meest bekende merk als het aankomt op virtual reality, maar dat komt ook doordat Facebook het bedrijf heeft overgenomen. Sony heeft tijdens de E3 echter ook een eigen virtual reality bril getoond voor de PlayStation 4. Hoewel deze nog niet af is, is de kans wel groot dat dat product volgend jaar op de markt komt. Wellicht wil Microsoft niet achterblijven en ook met een dergelijk product komen.

In elk geval heeft het bedrijf een eerste patentaanvraag ingediend voor een digitale bril en wordt er mogelijk ergens binnen de organisatie gewerkt aan een dergelijk product.